گزارش ایجاد دیتا سنتر ايجاد ديتاسنتر در يزد


یزدفردا به نقل از نظام صنفی رایانه ای استان یزد :تاکنون سه مجوز احداٍث مرکز نگهداری داده یا همان (data center) به بخش خصوصی اعطا شده است که هنوز خبری مبنی بر بهره برداری از هیچ یک از این مجوز ها در دست نیست .

همچنین معاونت فناوری اطلاعات وزارت ICT تابستان هشتاد وشش ، طی بخشنامه ای همه استانها را موظف نمود که حداکثر تا مهر همان سال اقدام به تاسیس دیتا سنتر نمایند .

هرچند واضح بود که وصول دیر هنگام وبدون در نظر گرفتن زمان لازم برای ایجاد این دستورالعمل اجابت چنین دستوری در آن فرصت زمانی غیر ممکن است ولیکن در استان یزد از قبل و بویژه بعد ازاین دستور العمل تحرک ویژه ای برای ایجاد دیتا سنتر بوجود آمد .

 لازم به توضیح است که ایجاد دیتا سنتر به عنوان یک راهبرد مهم از ابعاد مختلف مورد توجه است از بعد امنیتی میزبانی سایتهای ایرانی توسط کشورهای دیگر برای ما نگران کننده وغیر قابل اعتماد است .

از منظر حفظ حقوق مالکیت صاحبان سایتها ، تخلفات احتمالی میزبانان با توجه به بعد فاصله وعدم آشنایی به ضوابط حقوقی کشور میزبان ، عملأ غیر قابل پیگیری ومقرون بصرفه نیست .

 از طرفی بازار میزبانی وخدمات مربوط به مرکز داده در ایران وبرخی از کشورهای منطقه بکر مانده است که نباید چون سایر زمینه های فناوری اطلاعات از دسترس خارج شود .

خوشبختانه شهرداری یزد اخیرأ در یک اقدام پیشتازانه تمایل وعزم خودرا برای ایجاد دیتاسنتر ابراز داشته است . دور اندیشی مهندس فقیه خراسانی معاون استاندار وتیم مدیریتی IT استانداری باعث شده است . هسته ای در استان تشکیل گردد تا عزم شهرداری را با تشکیل یک کنسرسیوم متشکل از شهرداری وآحاد بخش خصوصی واحِیانأ طرف خارجی فراگیر نمایند بطوریکه علاوه بر شهرداری امکان سرویس به سایر بخش ها نیز فراهم آید .

آنچه مسلم است با توجه به تاکید مقام معظم رهبری ایجاد دیتاسنتر امری ضروری است که نباید در دیوانسالاری دولتی گرفتار آید .

بویژه آنکه سرعت تحولات در فناوری اطلاعات می تواند این فرصت را از استان بگیرد .باید توجه داشت که عدم سودآوری دیتاسنتر در اولین سالهای بعد از بهره برداری وریسک بالای سرمایه گذاری آن و عدم توانمندی مالی بخش خصوصی بومی همواره موجب عدم تمایل این بخش به سرمایه گذاری بوده است که دولت با تدابیری چون تسهیلات بلند مدت و با کارمزد کم بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه گذاری نموده والزام اصل 44 را جامه عمل پوشد .

 ابراز تمایل یک شرکت هندی به شرکت در این کنسرسیوم یزدی که بحق نشانه فعالیت مدیران استان در جلب سرمایه گذاری خارجی می باشد، از این منظر که می تواند سر آغاز تعاملات وتبادلات تجاری فناوری اطلاعات استان با خارج از کشور باشد بسیار حائز اهمیت است .

 آنچه باید در این اثنا از یاد نبریم رعایت ادبیات و چگونگی اجرا اینگونه پروژه ها ست که تجربه ای از قبل در این مورد برای ما وجود ندارد .

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا